Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας καθώς άνοιξε το μνήμα της 9χρονης Τζωρτζίνας και οι αρχές πήραν στα χέρια τους το tablet, το οποίο ετάφη με το μικρό κορίτσι με πρωτοβουλία της μητέρας του Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00, με παρόντες εισαγγελέα Πρωτοδικών, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικούς και συγγενείς της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα, ιερέας του ιερού ναού τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη της 9χρονης.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 08:15. Αστυνομικοί παρέλαβαν το tablet που πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια, το tablet ενδέχεται να περιέχει κρίσιμες πληροφορίες που θα φωτίσουν αθέατες πλευρές της υπόθεσης των θανάτων των τριών κοριτσιών και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μπορεί να εξεταστεί ιστορικό αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, διαγραμμένα μηνύματα και επαφές, δεδομένα από κάμερες και άλλες πληροφορίες που δεν μπορούν να διαγραφούν από τον χρήστη ακόμα και εάν έχει προκαλέσει φθορές στο tablet.

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της Τζωρτζίνας, έδωσε η 18η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου το οποίο φέρεται να είναι τοξικοεξαρτημένο εξετάζεται από τις Αρχές ως το άτομο που ενδέχεται να προμήθευσε στην Ρούλα Πισπιρίγκου την ουσία κεταμίνη. Αυτό αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Γιώργος Αναστασόπουλος.

Τις επόμενες ώρες, το άτομο αυτό δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν βοήθησε την κατηγορούμενη να βρει τη συγκεκριμένη ουσία.

«Συνήθως η κεταμίνη στις πιάτσες των ναρκωτικών βρίσκεται σε σκόνη και σε υγρή μορφή, την οποία χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο, όταν έχουν έλλειψη άλλων πιο σκληρών ναρκωτικών. Δεν είναι δύσκολο ένας τοξικομανής να βρει αυτή την ουσία», σχολίασε στο Star ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.