Ολοένα και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου με τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα φτάνουν οι Αρχές. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έχουν μεταφερθεί ήδη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και πολύ περιμένουν ότι θα ρίξουν φως στον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας που «έφυγε» τελευταίο. Την ίδια ώρα ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, στηρίζει την σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου σημειώνοντας ότι «το παρακάνανε» όσοι την κατηγορούν και τονίζοντας ότι η μητέρα των κοριτσιών «δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι πάνω τους».

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερά κρίσιμη για τη να μπει ένα τέλος στο θρίλερ της Πάτρας καθώς θα υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Μάνος Δασκαλάκης: Η Ρούλα ποτέ δεν σήκωσε χέρι σε παιδί

Με μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφο της εκπομπή του Alpha, «Super Κατερίνα» ο πατέρας των τριών κοριτσιών διέψευσε τα σενάρια περί κακοποίησης παιδιών από τη μητέρα, που υποστήριξε μάρτυρας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

«Καλημέρα Χρίσλα. Διέψευσε κατηγορηματικά τη μάρτυρα της Νικολούλη, περί κακοποίησης των παιδιών και όλα αυτά που λέει περί… Αθήνας. Συνεχίζουμε να ακούμε ψεύτικους μάρτυρες, με αλλοιωμένη φωνή και γυρισμένες πλάτες, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικογένειά μας. Ποτέ η Ρούλα δεν έχει σηκώσει χέρι σε παιδί. Γιατί το παρακάνανε», έγραφε στο μήνυμα ο Μάνος Δασκαλάκης.

Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση. Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ,ο λόγος γι αυτό είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Η ίδια επεσήμανε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε». Συνέχισε τονίζοντας πως «οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι (…) είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρουν τις αιτίες θανάτου», συνέχισε η κ. Σαρδέλη και τόνισε: «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί. Αλλά έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί».

Οι αντικρουόμενες διαρροές, τα χαμένα ευρήματα και οι εξελίξεις

Η διαφορετική «διαρροή» πληροφοριών σε σχέση με τις «ενδείξεις» στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, μπερδεύουν ακόμη την πολύκροτη αυτή ιστορία με τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

Το περιβάλλον του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη δήλωνε ότι «δεν υπάρχει εύρημα στις τοξικολογικές ωστόσο αυτές θα επαληθευθούν», ενώ άλλοι κύκλοι ξεκαθαρίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως «έχει βρεθεί ουσία» η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αιτία θανάτου της 9χρονης.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο τοξικής ουσίας – Οι αντικρουόμενες διαρροές, τα χαμένα ευρήματα και οι εξελίξεις

Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν, πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πελοπόννησος. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν, περιμένουν όμως επίσημα τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Συγχρόνως, εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά πέθαναν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο που θα μπορούσε να συμβάλει στο «δέσιμο» της ιστορίας. Ωστόσο, δεν μπορούν να μην λάβουν υπ’ όψιν τους τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Δεν έχει κληθεί ο Ηλιάδης

Ο εισαγγελέας για να ασκήσει ποινική δίωξη θα πρέπει να στηριχτεί στα ιατρικά πορίσματα,στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ενώ οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα δώσουν στοιχεία για να υπάρξει κάποιος ύποπτος ή ύποπτοι. Ωστόσο, μέχρι σήμερα γιατροί από την Πάτρα δεν έχουν καταθέσει.

Αγνωστο για ποιον λόγο δεν έχει ζητηθεί και η κατάθεση από τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τα πως το παιδί κατέληξε να αγωνίζεται για την ζωή του στην ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο και τα τηλεφωνήματα που έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα οποία είναι δύο και όχι ένα!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι οι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αναφέρει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία στον οργανισμό της ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Θεωρείται πάντως δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις, που θα δρομολογηθούν σε συνεργασία με την Εισαγγελία της Πάτρας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα.