Κρίσιμη θεωρείται η επόμενη εβδομάδα για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου. Τότε, θα συνταχθεί και η ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, που έκανε τη νεκροτομή στην 9χρονη μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

“Τις επόμενες μέρες κατά τις εκτιμήσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες αλλά είμαστε ακόμα στις αναλύσεις γιατί το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχέτισμός των ουσιών που έχουν εντοπιστεί” ανέφερε και πρόσθεσε:

“Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου, αλλά τις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα έχουμε. Πάντα έχουμε ορισμένα ευρήματα αλλά πρέπει να είμαστε κι εμείς σίγουροι 100%. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής μένει να φανεί αν οι ουσίες που έχουν εντοπιστεί είναι συμβατές με την αγωγή που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, και σε τι ποσότητες βρέθηκαν στον οργανισμό της.