Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα. Νέο σημαντικό εύρημα των ιατροδικαστών φαίνεται ότι καταρρίπτει την υπερασπιστική γραμμή της προφυλακιστέας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί χορήγησαν στο παιδί την κεταμίνη και όχι η ίδια.

Όπως μετέδωσε στο Mega, στα ούρα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε η «nor κεταμίνη», δηλαδή η ουσία που δημιουργήθηκε στον οργανισμό του παιδιού επειδή είχε προλάβει να μεταβολίσει ήδη την κεταμίνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ουσία χορηγήθηκε πολύ νωρίτερα στο κορίτσι σε σχέση με αυτό που ισχυρίζεται η 33χρονη κατηγορούμενη.

Ουσιαστικά η κεταμίνη δόθηκε αρκετά λεπτά πριν το παιδί φύγει από τη ζωή και έτσι πρόλαβε να μεταβολίσει την ουσία. Δεν μπορεί να δόθηκε δηλαδή από τους γιατρούς «κατά λάθος» στην προσπάθεια τους να σώσουν το κορίτσι.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το γεγονός ότι χορηγήθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στο παιδί οδήγησε στο να βρεθεί αυτή η ουσία στο σώμα της.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες νοσηλευτριών για την κεταμίνη

Την ίδια στιγμή δύο μαρτυρίες νοσηλευτριών που έφερε στο φως η εκπομπή LiveNews, αποκαλύπτουν γεγονότα που συνέβησαν την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας. Οι ίδιες ξεκαθάρισαν ότι κανείς στα νοσοκομεία δεν έχει πρόσβαση στην κεταμίνη, εκτός από τους αναισθησιολόγους.

«Είμαι νοσηλεύτρια στο Παίδων. Μας κάλεσαν για ανακοπή. Πήραμε τα βαλιτσάκια και πήγαμε να βοηθήσουμε το κοριτσάκι. Όταν μπήκαμε μέσα, το παιδί δεν είχε σφυγμό. Εγώ χορήγησα αδρεναλίνη και ροκουρόνιο για την διασωλήνωση», ανέφερε η πρώτη νοσηλεύτρια.

«Χορηγούσα ενδοφλεβίως αδρεναλίνη κάθε πέντε λεπτά, σύμφωνα με τις εντολές του εντατικολόγου. Η προσπάθεια διήρκησε 60 λεπτά. Είχε ενημερωθεί ο γιατρός ότι στην πρώτη ανάνηψη που χρειάστηκε το κορίτσι, είχε διαρκέσει 55 λεπτά. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε», συμπλήρωσε η δεύτερη.