“Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια”. Αυτό τονίζει στον ΑΝΤ1 η διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Αγλαΐα Κυριακού η οποία παρακολουθούσε το παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, τις 9 μέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.
“Ο θάνατος ήταν αιφνίδιος και αγνώστου αιτιολογίας. Δυστυχώς ο ιατροδικαστής έγραψε διάγνωση που δεν ευσταθούσε. Εγώ το έστειλα για νεκροψία για την ανεύρεση και διαπίστωση των αιτιών του θανάτου, καθώς και των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη αυτός. Δηλώνω κατηγορηματικά πως το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας” δηλώνει.
“Το παιδί εγώ το εξέταζα. Είχε τέλεια κλινική και λειτουργική εικόνα μέχρι που κοιμήθηκε. Την 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, η μικρή έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου, έφαγε καλά και όταν γύρισε στο κρεβάτι της, άφησε ξαφνικά την τελευταία της πνοή” σημειώνει.
“Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία, μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, αλλά έχουν άριστη ηπατική ανεπάρκεια. Η Μαλένα ήταν παιδί μας, ένας άγγελος, ένα εξαιρετικά συνεργάσιμο παιδί” προσθέτει.
Οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχουν τα πορίσματα, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τις εξετάσεις που θα παραγγελθούν.