Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα, η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Υπόθεση Πάτρας: Η κατάθεση που θα «ξεκλειδώσει» εξελίξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η κατάθεσή της θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκλειδώσει τον τρόπο που το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021 έφυγε από τη ζωή το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη. Όλα γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και συνεπώς ουδείς υποθετικά επιτρέπεται να προκαταλάβει το περιεχόμενο της κατάθεσής της στις εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο, πηγές από ιατροδικαστικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η κατάθεση της κ. Τσιόλα δεν αποκλείεται να συμβάλει στην άσκηση μιας ακόμη ποινικής δίωξης, αυτή τη φορά για τον θάνατο της Ιριδας. Η ιατροδικαστής της Πάτρας είναι εκείνη η οποία στο πόρισμά της για το βρέφος -όπου συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου (αγενεσία φλεβόκομβου)- σημειώνει ως αίτιο θανάτου και το «πνευμονικό οίδημα».

Σημειώθηκε, δηλαδή, διπλή αιτία θανάτου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. «Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η κ. Τσιόλα.

Κάτι ύποπτο συμβαίνει

Σύμφωνα με το MEGA, μετά τον χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρεις θανάτους των παιδιών στην ίδια οικογένεια, και έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η εισαγγελία το έπραξε άμεσα» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

Τι λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές για τον Μάνο Δασκαλάκη και την αίτηση αποφυλάκισης

Την ίδια ώρα, λίγες μόνο ημέρες από τότε που η δικαιοσύνη αποφάσισε να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ό,τι αφορά τον θάνατο της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλάει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Από τις φυλακές, που όπως λέει… «αδίκως τη βάλανε», δηλώνει πως «δεν διαθέτει άλλη υπομονή για το μαρτύριο που περνάει», προσμένοντας «την άμεση αποφυλάκισή της, με τις ανάλογες νομικές ενέργειες των δικηγόρων της».

Το αίτημα, επειδή δεν κατατέθηκε τη μέρα που αρχικά ειπώθηκε, θα προχωρήσει τελικά;

«Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».

Σήμερα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του πρώτου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή, της Μαλένας.

Πώς είναι μια τέτοια μέρα και να είσαι στη φυλακή;

«Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε».

Ναι, αλλά πρέπει να το αποδείξεις αυτό…

«Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε».

Βλέπω ότι περιμένεις πώς και πώς να βγεις. Ετσι δεν είναι; Και αυτό το βλέπεις πάρα πολύ κοντά. Ετσι είναι;

«Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δεν θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους». (Και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά σε κλάματα).

Η κατηγορούμενη ερωτήθηκε και για το πώς διαβιεί στις φυλακές, για να εισπράξει την απάντηση, ότι «έχει χάσει 7 κιλά, αφού δεν πάει τίποτα κάτω».

Με τους δικούς σου, την οικογένειά σου, τι γίνεται;

«Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα».

Με τον Μάνο, μ’ αυτά που έκανε και είπε, τι λες, τι γίνεται;

«Τίποτα. Τι ν’ ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον».