Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» που κυκλοφορεί σήμερα. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, με τη συνέντευξη απαντά στα δημοσιεύματα που «φωτογράφιζαν» δολοφόνους και στα κακοήθη σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Η κυρία Πισπιρίγγου, σύμφωνα με το flamis.gr, αναφέρθηκε αρχικά στο ενδεχόμενο εκταφής τονίζοντας πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό. Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως μα είπε η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει και νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιον λόγο;» διερωτήθηκε, μιλώντας στην «Πελοπόννησο».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας» λέει στην εφημερίδα η Ρούλα Πισπιρρίγγου.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών παρακάλεσε «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν» και κυρίως, να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει «και καλούνται από δημοσιογράφους… να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

 

Γρίφος η υπόθεση των κοριτσιών
Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει την τριπλή τραγωδία στην Πάτρα.

Ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που είχε εξετάσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, τόνισε χθες πως το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό της.

«Και δομικά και λειτουργικά, η καρδιά του παιδιού ήταν άριστη», επισήμανε ο παιδοκαρδιολόγος. Ερωτηθείς για το τι μπορεί να οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, απάντησε: «Εγώ μπορώ να σας απαντήσω μόνο στα καρδιολογικά, γιατί αυτά είναι η αρμοδιότητά μου. Το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω οτιδήποτε άλλο», είπε.

Ο κ. Παπαγιάννης σημείωσε ακόμη ότι η ανακοπή καρδιάς, που ήταν και η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, είναι «το τελικό συμβάν που ακολουθεί μετά από οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά του».

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα
Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 9χρονη δεν κατάφερε να διαγνώσει τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή της και, μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή «Live News», ανέφερε πως «ο θάνατος της Τζωρτζίνας χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια. Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα».

Η Τζωρτζίνα, που τα προηγούμενα χρόνια βίωσε τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της μερικών μηνών Ίριδας, την άνοιξη του 2021 είχε νοσηλευθεί στην Πάτρα, με τους γιατρούς να λένε χαρακτηριστικά ότι είχε κερδίσει την πρώτη της μάχη.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά, στο Ωνάσειο, είχε τοποθετηθεί απινιδωτής στην καρδιά της. Οι γιατροί έκαναν όλους τους απαραίτητους ελέγχους, χωρίς ωστόσο να διαγνώσουν κάποιο γενετικό πρόβλημα.

«Το παιδί ελέγχθηκε στο Ωνάσειο για καρδιακό νόσημα, ο έλεγχος ήταν λεπτομερής. Έγινε και γενετικός έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτα», δήλωσε ο Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του καρδιοχειρουργικού κέντρου του Ωνασείου.