Σε τουριστικό εμπάργκο καλούν οι Τούρκοι με τις προκλήσεις από πλευράς της γείτονος να κλιμακώνονται σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικό της πίεσης και της απομόνωσης που αισθάνεται η Άγκυρα είναι πως το CNN Turk καλεί του Τούρκους πολίτες να μην επισκεφθούν για διακοπές κανένα από τα ελληνικά νησιά.

Η παρουσιάστρια Χαντέ Φιράτ έδειξε χάρτη με τα ελληνικά νησιά στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και είπε: «Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατικοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Ελληνες. Κάνουμε έκκληση»

Ενώ παρουσίασε ακόμα και χάρτη με τα νησιά, στα οποία θα πρέπει να κάνουν τουριστικό εμπάργκο.

 

Μάλιστα εκτός από τα ελληνικά νησιά, η δημοσιογράφος έδειξε και τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη.

«Ανώτατος αξιωματούχος μου είπε πως οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους».

Turkey coup: “Erdogan, if winning this coup, will only strengthen his power”

Υπενθυμίζεται πως η Χαντέ Φιράτ είναι παρουσιάστρια, που τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν σε ζωντανή σύνδεση.