Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί η υπόθεση του καταναλωτικού δανείου που δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, από την Attica Bank.
Η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ, θα ζητήσει από τη διοίκηση της Attica Bank και τα εμπλεκόμενα στελέχη, πληροφορίες για το είδος του προϊόντος και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, δυο είναι τα σημεία που έχουν προβληματίσει τις εποπτικές αρχές: το εξαιρετικά ασυνήθιστα υψηλό ποσό για καταναλωτικό δάνειο και κυρίως το γεγονός ότι η εξασφάλιση του ποσού έχει γίνει με ήδη υποθηκευμένο ακίνητο.
Προβληματίζει επίσης η ταχύτητα έγκρισης του δανείου σε μια περίοδο που οι τράπεζες για τη χρηματοδότηση ακινήτου απαιτούν τουλάχιστον το 30% της αξίας του στεγαστικού δανείου να καλύπτεται με μετρητά. Όπως έγραψε νωρίτερα το economistas.gr είναι δεκάδες οι περιπτώσεις υγιών επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να αντλήσουν κεφάλαιο κίνησης, με ανταγωνιστικούς όρους, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη δραστηριότητά τους.