Ο Ολυμπιακός επέστρεψε! Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν στον τελικό του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό με 81-73 και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2016 και πρώτο Κύπελλο μετά το 2011. Ένα Κύπελλο, που όπως ανέφερε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, έχει άλλη αξία, καθώς είναι το πρώτο της νέας εποχής του ελληνικού μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι πιο βαρύ αυτό το Κύπελλο, έχει άλλη αξία, πολλαπλή αξία. Είναι το πρώτο Κύπελλο μιας νέας εποχής για το ελληνικό μπάσκετ, καταλαβαίνετε που αναφέρομαι. Λείπαμε δυο χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα, γυρίσαμε. Ελπίζω από εδώ και πέρα, όλα τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά.

Βλέπουμε κοντά, βλέπουμε τη φετινή σεζόν. Στην Ευρωλίγκα είμαστε αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση, πάμε για την πρόκριση, να πάρουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε. Αργότερα θα κοιτάξουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και τους τελικούς.

Αφιερώνουμε το Κύπελλο στη μνήμη του πατέρα μας, που χάσαμε πρόσφατα, γιατί λάτρευε τον Ολυμπιακό. Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, έζησε την χρυσή 10ετία. Νομίζω πως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι ο πρώτος τίτλος μετά από τον θάνατό του».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε: «Νομίζω κάναμε μια επική ανατροπή, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τον προπονητή. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Όταν ξεκινάει η σεζόν, σκέφτεσαι πολλά, ονειρεύεσαι πολλά. Όπως αξίζουμε πηγαίνουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχει ταβάνι. Αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια, είναι όλοι αγκαλιασμένοι και αγαπημένοι. Άξιζε πολλά περισσότερα τα προηγούμενα χρόνια και αξίζει πολλά. Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού και νομίζω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα με τον κόσμο δίπλα μας».

πηγή…in.gr