Στη Ζαπορίζια έφθασε το κομβόι των 66 ανθρώπων που ξεκίνησε από τη Μαριούπολη, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι Έλληνες. Στον δρόμο όμως, έχουν προστεθεί πολλοί ακόμη, με τον αριθμό των οχημάτων να ξεπερνά πλέον τα 40 και να φθάνει ακόμη και τα 50.

Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Χρήστος Μαζανίτης, στα αυτοκίνητα επιβαίνουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ σε ένα βρίσκονταν μόνες τους δύο γυναίκες με μικρά παιδιά επίσης. Στόχος είναι να διανύσουν την απόσταση και να φτάσουν στη Ρουμανία. Κύριο μέλημα είναι να βρουν βενζινάδικα να φουλάρουν τα ντεπόζιτά τους,

Έκανε λόγο για εικόνες φρίκης που είδαν σε ένα βομβαρδισμένο χωριό. Βγαίνοντας από αυτό, είδαν γέφυρα που είχε ανατιναχθεί και μπήκαν σε αγροτικό δρόμο για να την παρακάμψουν. Ωστόσο, εκεί δέχθηκαν πυρά, αλλά δεν ξέρουν ποιος ήταν αυτός που πυροβόλησε.

Δύο σφαίρες πέτυχαν αυτοκίνητα που ήταν στο κομβόι με αποτέλεσμα να σκάσουν τα λάστιχά τους και εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκαν να βάλουν τη ρεζέρβα ζώντας αγωνιώδεις στιγμές.