Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγείται σήμερα ο άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής που κρατούσε όμηρο τη σύντροφό του απειλώντας να ανατινάξει την πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Ο άνδρας απολογείται για δύο κακουργήματα, αρπαγή και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το δεύτερο κακούργημα συμπεριελήφθη στο κατηγορητήριο μετά την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης.

Ανατριχιαστικά είναι όσα κατέθεσε η γυναίκα από τη Βουλγαρία που έπεσε θύμα ομηρίας από τον Αιγύπτιο σύντροφό της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, την έδειρε, την κρατούσε όμηρο και όλα αυτά τα μεταδόθηκαν σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook.

«Ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα. Με τον Αχμέντ έχουμε σχέση τους τελευταίους 4 μήνες. Μου είχε πει ότι θέλει να πάω εγώ και η αδερφή μου στο σπίτι του να κάνουμε Πρωτοχρονιά. Δεν πήγαμε και εκνευρίστηκε. Ήταν ευέξαπτος και είχε επιθετική συμπεριφορά, και προκαλούσε τσακωμούς για ασήμαντες αιτίες. Εισέβαλε στο σπίτι στο Γαλάτσι, με χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ με έπιασε από τα μαλλιά και με έσερνε στο πάτωμα έως έξω», είπε.

«Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, αλλά δεν με άφηνε να μιλήσω. Μου πήρε το κινητό τηλέφωνο, με βιντεοσκοπούσε και έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook σε φίλους του στην Αίγυπτο. Με πήγε στο σπίτι του και με χτυπούσε ασταμάτητα. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήρε τη φιάλη υγραερίου, άνοιξε τη στρόφιγγα, έφυγε αέριο και κράταγε τον αναπτήρα στα χέρια. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγε στους αστυνομικούς ότι τον είχα απατήσει, ότι είμαι δική του γυναίκα, θα με κάνει ό,τι θέλει και να μην τους νοιάζει. “Δεν βγαίνω με τίποτα έξω”, έλεγε και ότι θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Έλεγε ότι τον έχουν πιάσει 7 φορές χωρίς να έχει κάνει τίποτα και ότι δεν υπάρχουν νόμοι εδώ», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον δράστη

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος διώκεται για το κακούργημα της αρπαγής και για πέντε ακόμη πλημμελήματα τα οποία είναι:

Κατοχή εμπρηστικών ειδών,
επικίνδυνη σωματική βλάβη,
απειλή,
οπλοφορία και
βία κατά υπαλλήλων.
Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.