“Τη θάλασσα τη θάλασσα ποιος θα μπορέσει να την εξαντλήσει;” Γ. Σεφέρης

Η γκαλερί Καψιώτη συμμετέχει για όγδοη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Πειραιά για τις “Ημέρες Θάλασσας” και παρουσιάζει την έκθεση “Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα”. Κοινός στόχος είναι οι “Ημέρες θάλασσας” να αποτελέσουν μια ξεχωριστή δημιουργική και ευχάριστη πνοή στην καθημερινότητα του Πειραιά.

Ο Γιάννης Αδαμάκης, η Χρύσα Βέργη, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, η Πένυ Μαναβή ο Ραφαήλ Μπάικας, ο Χρήστος Παλλαντζάς, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Μανώλης Χάρος, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, προκαλούν το θεατή να ανακαλύψει “την πιο όμορφη θάλασσα, αυτή που δεν έχει ακόμα ταξιδέψει”, αλλά και να αναπολήσει τα ταξίδια που χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη και στην ψυχή του.

Η έκθεση “Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα” είναι ένα μικρό πανόραμα των νέων τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με αναφορές από τον ρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση και τον ιμπρεσιονισμό.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα ανακαλέσει στη μνήμη του τα όνειρα και τις προσδοκίες με τα οποία επιβιβάστηκε σε ένα πλοίο. Θα θυμηθεί τη συγκίνηση που ένιωσε όταν έφτασε στο λιμάνι του προορισμού του. Το βλέμμα θα βυθιστεί στο βαθύ απέραντο γαλάζιο και την αέναη ομορφιά του και θα παρασύρει όλες τις αισθήσεις σε ένα ταξίδι με προορισμό την αισιοδοξία και το φως.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Σοφία Καψιώτη, ιδιοκτήτρια της γκαλερί.

Την έκθεση “Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα” θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 18.30 μ.μ. ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης