Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για όσα έγιναν πριν από το τζάμπολ του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την Basket League ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, λόγω ρίψης δακρυγόνων έξω από το ΣΕΦ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, το πρόβλημα δεν προέκυψε από χρήση δακρυγόνων από την πλευρά της, αλλά από αυτά που χρησιμοποίησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

 

Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ:

“Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία έξω από το ΣΕΦ, όμως οι οπαδοί πέταξαν στους αστυνομικούς φωτοβολίδες και καπνογόνα και πιθανόν από τα καπνογόνα των οπαδών του Ολυμπιακού, οι αναθυμιάσεις ενόχλησαν τους παίκτες και έγινε αποχώρησαν για τα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να ξεκινήσει με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Game 1 των τελικών της Stoiximan Basket League.

Το επεισόδιο εκτός γηπέδου έγινε όταν οπαδοί που μόλις είχαν βγει από τον Ηλεκτρικό, κινήθηκαν προς την ράμπα για να εισέλθουν από τις Θύρες 6 και 7 και μόλις οι οπαδοί είδαν τις διμοιρίες των αστυνομικών άρχισαν να τους πετούν αντικείμενα, φωτοβολίδες και καπνογόνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δυνάμεις τους απώθησαν αλλά δεν έκαναν χρήση δακρυγόνων και το επεισόδιο κράτησε πολύ λίγο χρονικά, μέχρι που πέρασαν εντός του γηπέδου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν προσαγωγές”.