Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN, ο οργανισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη φαίνεται πως είναι πολύ αδύναμος
Ξαφνική αδιαθεσία ένιωσε την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λίγο πριν τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον, όπου τον περίμεναν εκατοντάδες πιστοί που πήγαν στον ναό για να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Λειτουργία. Για το λόγο αυτό, άμεσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ώστε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως μετέδωσε στο OPEN, ο ανταποκριτής στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, οι συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη κυρίου Βαρθολομαίου πιστεύουν ότι η αδιαθεσία του οφείλεται στο ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη στην Ουάσινγκτον και μάλιστα με ένα μικρό αεροπλάνο.

Ο γιατρός του τον συμβούλευσε να ξεκουραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο στο νοσοκομείο George Washington University για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής στις ΗΠΑ, ο οργανισμός του φαίνεται πως είναι πολύ αδύναμος. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση των αμερικανών γιατρών για την κατάσταση της υγείας του.

Προγραμματισμένη συνάντηση με Μπάιντεν και Μπλίνκεν τη Δευτέρα
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο κ. Βαρθολομαίος αύριο Δευτέρα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Άντονι Μπλίνκεν. Η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη θα κρίνει εάν πράγματι θα γίνουν οι εν λόγω συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα, της περιοδείας του κ. βαρθολομαίου είναι πολύ επιβαρυμένο καθώς ,μετά την Ουάσινγκτον θα μεταφερθεί σε Ιντιάνα, Πίτσμπουργκ και Νέα Υόρκη, ενώ σε κάθε πολιτεία είναι προγραμματισμένες πολλές συναντήσεις και λειτουργίες.