Ο φοβερός και τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια σπουδαία πρόκριση στην οχτάδα του Australian Open. Έπειτα από μια επική μάχη με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ, νούμερο 22 στον κόσμο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε στα πέντε σετ (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4) και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, νούμερο 10 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, μολονότι βρισκόταν διαρκώς υπό πίεση καθώς ο Φριτζ πήρε δύο φορές το προβάδισμα στα σετ (1-0 και 2-1) κατόρθωσε να γυρίσει το ματς και να προκριθεί στα προημιτελικά. Άλλωστε η παράδοση που έχει χτίσει ο Στέφανος στο Australian Open, όπου συμμετείχε δύο φορές στον ημιτελικό το 2019 και το 2021, δείχνει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους. Παράλληλα, φανέρωσε ότι έχει επανέλθει πλήρως μετά την εγχείριση που υποβλήθηκε στον αγκώνα καθώς έβγαλε εις πέρας έναν απαιτητικό και σκληρό αγώνα πέντε σετ και διάρκειας τρεισήμισι ωρών.

Το πρώτο σετ άρχισε ισορροπημένα αλλά μετά το τέταρτο γκέιμ (2-2) ο Φριτζ άρχισε να δυσκολεύει στο σερβίς του τον Τσιτσιπά, ο οποίος έσωσε ένα μπρέικ πόιντ επικρατώντας τελικά στο χέρι του για το 3-2, αλλά έχασε το σερβίς του στο έβδομο γκέιμ (3-4) κι έχασε και το σετ (6-4) έπειτα από 39 λεπτά.

Απόλυτη ισορροπία υπήρξε και στο δεύτερο σετ με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν με ευκολία στο σερβίς τους. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς στο καθοριστικό δέκατο γκέιμ, κι ενώ το σκορ ήταν 5-4 υπέρ του, έκανε το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι και πήρε το σετ με 6-4 σε 37 λεπτά.

Το τρίτο σετ κρίθηκε και πάλι στις λεπτομέρειες. Οι δυο παίκτες έφτασαν μέχρι το 3-3 αλλά στο έβδομο γκέιμ ο Φριτζ έκανε το μπρέικ (3-4) στον Τσιτσιπά, ο οποίος μολονότι δυσκολεύτηκε αλλά κράτησε με νύχια και με δόντια το σερβίς του στο ένατο γκέιμ σώζωντας τρία σετ πόιντ, δεν μπόρεσε να απαντήσει με μπρέικ με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να επικρατήσει 6-4 σε 48 λεπτά.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο επόμενο σετ με τον Τσιτσιπά αυτή τη φορά να κάνει μπρέικ στον αντίπαλό του στο όγδοο γκέιμ για το 5-3. Στη συνέχεια ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του, αφού προηγουμένως έσβησε δύο μπρέικ πόιντ του Φριτζ, και πήρε το σετ με 6-3 έπειτα από 41 λεπτά.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πέμπτο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο ένατο γκέιμ για το 5-4, προτού κλείσει το σετ στο 6-4 καθώς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη..