Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Αθλητικός Διευθυντής της Λέγκια και επικεφαλής στο σκάουτινγκ της πολωνικής ομάδας σε δυο περιόδους και μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σημαντική συμφωνία για την ΑΕΚ η οποία έδωσε τα χέρια με τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή! Πρόκειται για τον 41χρονο Πολωνό, ο οποίος έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στις ομάδες που εργάστηκε, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων Αθλητικός Διευθυντής της Λέγκια αλλά και επικεφαλής στο σκάουτινγκ της Λέγκια (σε δυο περιόδους) ενώ υπήρξε και μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε μπαράζ επαφών μαζί του τις τελευταίες ημέρες και σήμερα προέκυψε η τελική συμφωνία και ουσιαστικά η επισημοποίηση της πρόσληψης, με τον Κουχάρσκι να βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να σφραγίσει το deal με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ…

Η οποία ΑΕΚ, βάζει ένα σημαντικό στέλεχος στην κομβική θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Έναν άνθρωπο ο οποίος ξεκίνησε από το κομμάτι του σκάουτινγκ, φτάνοντας μέχρι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως σκάουτ κεντρικής Ευρώπης, ενώ από εκεί και πέρα παρουσίασε εξαιρετικό έργο στη Λέγκια ως Αθλητικός Διευθυντής με δυο πρωταθλήματα Πολωνίας (14 παίκτες στην Εθνική Πολωνιας και μεγάλες πωλήσεις όπως του Σιμάνσκι στη Δυναμό Μόσχας για 6 εκατ ευρώ και του Μαγετσκι με 7 εκατ στη Μονακό), ενώ από τον Σεπτέμβριο 2021 μέχρι τώρα εργαζόταν για την πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το σημαντικό είναι πως ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, που επίσης είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A, έχει μάστερ στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και degree στη διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Lublin, παρουσίασε εξαιρετικό έργο στη Λέγκια που είναι μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Δηλαδή με επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές, και το σημαντικότερο, παρουσίασε ένα έργο που είχε αποτέλεσμα, με την πολωνική ομάδα όχι μόνο να έχει σημαντικές πωλήσεις και ανάδειξη παικτών αλλά να κατακτά και δύο πρωταθλήματα.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Ράντοσλαβ (Ράντεκ) Κουχάρσκι το 2020 είχε βρεθεί στην ατζέντα και του ΠΑΟΚ. Υπήρξαν μάλιστα και αρκετές -προχωρημένες- επαφές με τον Πολωνό καθώς ο ίδιος ήρθε δύο φορές στην Ελλάδα για να μιλήσει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην περίπτωση του Κουχάρσκι για τον ΠΑΟΚ ήταν το συμβόλαιό του με την Λέγκια Βαρσοβίας. Μάλιστα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Κουχάρσκι έγινε γνωστό στη διοίκηση της Λέγκια τότε που φοβούμενη ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον δελεάσει, προσπάθησε με κάθε τρόπο, να διασφαλίσει την παραμονή του στη Βαρσοβία. Πράγμα που πέτυχε.

Αναλυτικά το βιογραφικό του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι:

Ιούνιος 2008-Μάιος 2011: Επικεφαλής προπονητής στην Κ17 και Κ19 της Λέγκια

Μάιος 2011-Μάιος 2015: Επικεφαλής της Ακαδημίας της Λέγκια

Μάιος 15-Δεκέμβριος 2016: Scouring director Λέγκια (έκανε και τη μεταγραφή του Πριγιοβιτς στη Λέγκια).

Ιανουάριος 2017- Ιούνιος 2017: Συνεργασία με τη Μάντσεστερ ως σκαουτ κεντρικής Ευρώπης.

Ιούνιος 2017-Σεπτέμβριος 2018: Scouting Director στη Λέγκια.

Σεπτέμβριος 2018-Δεκέμβριος 2021: Αθλητικός Διευθυντής στη Λέγκια με δυο πρωταθλήματα Πολωνίας (14 παίκτες στην Εθνική Πολωνιας και μεγάλες πωλήσεις όπως του Σιμάνσκι στη Δυναμό Μόσχας για 6 εκατ ευρώ και του Μαγετσκι με 7 εκατ στη Μονακό). Και από Σεπτέμβριο 2021 μέχρι τώρα εργαζόταν για την πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

πηγή…aek365.gr