Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη συνδέεται πλέον με κάποιο τρόπο στο Διαδίκτυο, ενώ οι χρήστες του Internet παγκοσμίως έχουν αυξηθεί κατά περίπου 888% σε σχέση με το 2000. Αυτό υποστηρίζει το website Internet World Stats. Σε αυτό έχει συντελέσει η μεγάλη απήχηση των φορητών συσκευών (tablets και smartphones), που έχουν πλέον χαμηλό κόστος.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ραγδαία έχουν αυξηθεί οι χρήστες του διαδικτύου ακόμη και σε χώρες όπως η Αφρική (αύξηση 7.288% μέσα σε 16 χρόνια), η Λατινική Αμερική (1.972,4%) και η Μέση Ανατολή  (3.842,4%).
Στις χώρες της Βορείου Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, αν και δεν καταγράφηκαν το ίδιο εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, συναντώνται οι περισσότεροι αριθμητικά χρήστες του Internet, σε σχέση με τον πληθυσμό των εν λόγω ηπείρων.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται από συνολικά 1.766.289.264 ανθρώπους στην Ασία, όχι μόνο γιατί εκεί βρίσκονται μερικές χώρες με τεράστιο πληθυσμό (Κίνα, Ινδία), αλλά και επειδή η τεχνολογική ανάπτυξη στα κράτη της περιοχής, είναι ταχύτατη τα τελευταία χρόνια.