Ο Κούρο Σεγκούρα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και καλύπτει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Στέφανου Δέδα. Οι άνθρωποι της Βασίλισσας ήρθαν σε επαφή με τον Ισπανό τεχνικό και συμφώνησαν σε όλα. Ο Σεγκούρα αποτελεί πρόταση του Δέδα ο οποίος τον θεωρούσε ιδανικό αντικαταστάτη του.

Ο Ισπανός αποχωρεί από τον Ιωνικό, όπου και εργαζόταν, και συμφώνησε με την ΑΕΚ έως το τέλος της σεζόν. Επισήμως η ΚΑΕ αναφέρει ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά.

Έχει γεννηθεί στις 7 Απριλίου του 1972 στην Γρανάδα και βρίσκεται στους πάγκους για σχεδόν 30 χρόνια, καθώς ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή το 1993. Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως head coach ήταν η Costa Moril του 1996, ενώ συνέχισε στις Granada και Linense La Linea, πριν καταλήξει το 2002 στην Menorca, την οποία μάλιστα ανέβασε και προπόνησε στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. Το 2007 ανέλαβε την Zaragoza, την οποία επίσης επανέφερε στην ACB, κι έπειτα βρέθηκε στην Obradoiro (2009/10). Έπειτα από μία ακόμη διετία στην Granada, τη σεζόν 2012/13 υπήρξε assistant coach στην Unicaja Malaga, που αγωνιζόταν και στην Euroleague, κι ακολούθως είχε μία τριετή περιπλάνηση εκτός Ισπανίας. Συγκεκριμένα δούλεψε σε Κίνα (Jilin Northeast Tigers), Ουρουγουάη (Atletico Aguada) και Βενεζουέλα (Gigantes de Guayana).

Τη σεζόν 2017/18 δούλεψε ξανά σε επίπεδο Euroleague ως assistant coach της Baskonia, πριν ακολουθήσει η τριετία στην Real Betis. Ανέλαβε την ομάδα το 2018, την ανέβασε στην ACB και την καθοδήγησε στην κορυφαία κατηγορία μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, όταν κι αποχώρησε. Τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε τον Ιωνικό.

πηγή…aek365.gr