Εξήγηση στην είδηση που τρόμαξε τπν κόσμο για το νέο «Flurona» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε έγκυο γυναίκα στο Ισραήλ, η οποία έτυχε να νοσεί από τον ιό του κορωνοϊού και γρίπη ταυτόχρονα, έδωσε ο καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν είναι παρά ο συνδυασμός του να νοσεί κανείς από κορωνοϊό ενώ έχει νοσήσει ταυτόχρονα και από τον ιό της γρίπης. Το φαινόμενο δεν είναι παράξενο καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν τέτοια περιστατικά σε αρκετές χώρες και αφορά κυρίως άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Σημείωσε μάλιστα ότι για να μην παρατηρούνται τέτοια περιστατικά οι συμπολίτες μας, οι ευπαθείς ομάδες κατά προτεραιότητα, πρέπει να λαμβάνουν και με το εμβόλιο της γρίπης. Για αυτό «δεν υπάρχει λόγος πανικού» ξεκαθάρισε ο κ. Μόσιαλος.

«Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός ‘νέου’ ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορωνοιό.

Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοιό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.»