Ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης, εμπνέεται από τον αρχαίο μύθο της Κασσάνδρας γράφοντας ένα σύγχρονο “μανιφέστο” για τον ανθρώπινο πόθο, παροτρύνοντας μας να μεταβούμε σε μια άλλη διάσταση ξεχνώντας ό,τι κάναμε και ήμασταν μέχρι στιγμής.

Ο μύθος θέλει τον θεό Απόλλωνα όντας ερωτευμένος, να αγωνίζεται να αποκτήσει την Ασιάτισσα Κασσάνδρα και να ζητά να του δοθεί, δίνοντας της ως αντάλλαγμα, την τέχνη της μαντικής. Η Κασσάνδρα στην αρχή δέχεται έπειτα όμως, αθετεί την συμφωνία της με τον θεό. Τότε ο Απόλλων φτύνει στο στόμα της – ένα τελευταίο φιλί – για να μην πιστεύει κανένας στις προφητείες της. Το χάρισμα της μαντικής παραμένει, όχι όμως της πειθούς.

“Χάθηκε η ζωή για όλους. Πονάει πολύ αλλά ακούστε το. Τόσο πόνος, τόσος διωγμός, τόσος πόλεμος, τόση απαξίωση…”

Η Κασσάνδρα αλλάζει τον προσωπικό της μύθο πατώντας στα ερείπια της εποχής του “Όχι”, μιας εποχής γεμάτης από δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και φοβίες. Η ένωση της με τον θεό Απόλλωνα εγκαινιάζει τη νέα εποχή του “Ναι”. Το σώμα της γυναίκας που διανύει τη διαδρομή από τις αγκυλώσεις του Δυτικού Πολιτισμού, την περίκλειστη ηθική, την εγκράτεια και την ενοχή προς την απόλυτη αποδέσμευση και ελευθερία.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής
Ηχητική εγκατάσταση / Μουσική: Πάνος Μητσόπουλος
Φωτισμοί: Στέλιος Βραχνής
Φωτογραφίες: Απόστολος Λινάρδος
Αφίσα: Δέσποινα Κανελάκη
Παραγωγή: ΠΟΛΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΜΚΕ

Ερμηνεύουν: Μαίρη Λιόλιου, Πάνος Μητσόπουλος (μουσική επί σκηνής).

Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.