Ονομάζεται κι αυτός Τσάρλι και κατάγεται από την Καστοριά

Τον Ιούνιο του 1969 ο Νίκος Σιστοβάρης, γνωστός έμπορος γουναρικών από την Καστοριά, παντρεύτηκε τη δεύτερη κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν (Σαρλώ), Τζοζεφίν. Η τελετή του γάμου έγινε σε ορθόδοξη εκκλησία της Λοζάνης.

Η μητέρα της Τζοζεφίν ήταν κόρη του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και νομπελίστα, Ευγένιου Ο’ Νηλ που ήταν η δεύτερη σύζυγος του Τσάπλιν.

Στο γάμο του Σιστοβάρη και της Τζοζεφίν παρευρέθηκε και ο 80χρόνος Τσάπλιν.

Το 1971 το ζευγάρι απέκτησε στην Ελβετία ένα γιο, τον Τσάρλι. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1977, ο Νίκος Σιστοβάρης και η Τζοζεφίν χώρισαν.

Ο μικρός Τσάρλι Σιστοβάρης πήρε το όνομα του διάσημου παππού του, αλλά και το ταλέντο στον κινηματογράφο. Αργότερα τελείωσε σπουδές στον κινηματογράφο στη Γαλλία και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη. Επίσης έπαιξε στο μπαλέτο Mr C του Μωρίς Μπεζάρτ μαζί με τη θεία του Άννι Τσάπλιν.

Ο Έλληνας εγγονός του θρυλικού Σαρλώ, είναι παντρεμένος με Γαλλίδα και έχουν δύο παιδιά. Ο Τσάρλι διατηρεί επαφή με την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται συχνά. Τα καλοκαίρια συνήθως παραθερίζει με την οικογένειά του στο Γαλαξίδι. Αρχική φωτογραφία: Ο Τσάρλι Σιστοβάρης με φόντο αφίσα του παππού του Τσάρλι Τσάπλιν.