Τουλάχιστον ακόμα ένα επεισόδιο θα έχει το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την απέλασή του από την Αυστραλία, καθώς η πλευρά του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο προσφεύγει για ακόμα μία φορά στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης για την ακύρωση της βίζας του.

Ο δικηγόρος του Σέρβου χαρακτηρίζει «παράλογη» την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, ο οποίος νωρίτερα την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τόνιζε ότι ακυρώνεται η βίζα του Τζόκοβιτς για λόγους «υγείας, τάξης και δημοσίου συμφέροντος», παρόλο που την περασμένη Δευτέρα ο Σέρβος δικαιώθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας.

Ο Νόλε θα καταθέσει το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία μετανάστευσης και θα συναντηθεί με τους δικηγόρους του για να προετοιμάσουν την έφεση. Οι δικηγόροι του ωστόσο ζήτησαν να μην επιστρέψει στο ξενοδοχείο κράτησης εκφράζοντας ανησυχία για την ασφάλειά του και μιλώντας για «τσίρκο των ΜΜΕ». Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η διαμονή του να γίνει σε μυστική δομή προσφύγων η οποία θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές

Την Κυριακή ακρόαση στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο

Ο δικαστής Κέλι τόνισε ότι το δικαστήριο έκρινε δίκαια την υπόθεση την πρώτη φορά, και με βάση τα διαδικαστικά λάθη της αυστραλιανής κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά ζήτησε να συνεχιστεί η επικοινωνία των δύο πλευρών. Ο δικαστής διέταξε την παραμονή του Σέρβου στη χώρα μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας τονίζοντας ότι δεν πρέπει μέχρι τότε να γίνει απέλαση.

Ο δικαστής εννόησε ότι εξαιτίας της φύσης της υπόθεσης, θα ήταν σωστό να λυθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει αυτό το δικαίωμα. Έτσι Σύμφωνα με την τελική απόφαση του δικαστή Κέλι:

Ο Τζόκοβιτς δεν θα απελαθεί από την Αυστραλία
Θα παραστεί αύριο στις 8 σε συνέντευξη με αξιωματικούς της Συνοριακής Δύναμης και στη συνέχεια θα πάει στα γραφεία των δικηγόρων του, όπου θα συνοδεύεται από αξιωματικούς της Συνοριακής Δύναμης
Η επόμενη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.
Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζητούν απόφαση για την έφεση ως την Κυριακή
Σημειώνεται ότι, αυτή τη φορά ο Τζόκοβιτς πιέζεται από τον χρόνο καθώς του Αυστραλιανό OPEN ξεκινά τη Δευτέρα. Για τον λόγο αυτό η πλευρά Τζόκοβιτς ζήτησε να μην εκδικάσει την υπόθεση το Ομοσπονδιακό δικαστήριο αλλά να βγάλει ο ίδιος ο δικαστής Κέλι την απόφαση μέχρι την Κυριακή, έτσι ώστε αν ο τενίστας δικαιωθεί να μπορεί να συμμετέχει στο grand slam μια ημέρα αργότερα. Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο είναι κατάλληλο να αποφασίσει.

 

Τα διεθνή ΜΜΕ ωστόσο αναφέρουν ότι η παραπομπή αυτή δεν θα προκαλέσει καθυστερήσεις και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την ακύρωση της βίζας του
Υπενθυμίζεται ότι το σίριαλ για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς και της απέλασής τους από τη χώρα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν δέχεται την ιατρική εξαίρεση που κατέθεσε ο Νόλε με δεδομένο ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η θέση του νούμερο ένα τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη επιβαρύνθηκε από το λάθος του στη φόρμα ταξιδιού που συμπλήρωσε («έκρυψε» το ταξίδι από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια), αλλά και από την παραδοχή του ότι έσπασε την καραντίνα όταν βρέθηκε θετικός τον περασμένο Δεκέμβριο.