Αγώνα ξεκινούν οι καλλιτέχνες προκειμένου να στηριχθούν από την κυβέρνηση αφού με τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος ο καλλιτεχνικός χώρος συνεχίζει να πλήττεται.

Στο πλαίσιο αυτό μεγάλο πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από τους εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού απαιτώντας μέτρα στήριξης για τα εισοδήματά τους. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου, Βασίλης Παρασκευόπουλος είπε στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος: «Πραγματικά αυτή είναι η κατάσταση στον κλάδο μας. Μία κατάσταση που βέβαια δεν ξεκινά μόνο από την πανδημία. Ήταν ένα επάγγελμα που έχει χτυπηθεί δεκαετίες τώρα. Και από τον τρόπο εργασίας και από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα αλλά νομίζω τώρα στη φάση της πανδημίας η κατάσταση ήταν πολύ σκληρή. Δηλαδή ουσιαστικά υπήρχε απαγόρευση της εργασίας σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της εκδήλωσης της πανδημίας. Μία κατάσταση που έχει επιφέρει στους συναδέλφους, ανεργία, ανέχεια και καταλαβαίνουμε τώρα ότι τα μέτρα τα καινούρια φέρνουν μία απόγνωση σε πολλούς συναδέλφους», ανέφερε.