Νέο γύρο αντιπαράθεσης είχαμε στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη, μετά το σόου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας, με φόντο την υπόθεση Novartis.

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου» είπε ο Παύλος Πολάκης στην έναρξη της ομιλίας του και πρόσθεσε ότι «ο προεδρεύων, ο κ. Αθανασίου, έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών την Δευτέρα».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «και μόνο από την τοποθέτηση τη δική σας και από την τελευταία τοποθέτηση του κ. Οικονόμου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία. Μιλούσε πάνω μου την ώρα που ξεκινούσα να λέω και να απαντάω στις διαδοχικές τις προηγούμενες ημέρες προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη να του ζητήσουμε συγγνώμη.

Μιλούσε πάνω μου, μου έκανε μομφή και σταμάτησε τη διαδικασία. Δεν έδωσε τον λόγο σε κάποιον άλλον ομιλητή που εγώ τον εμπόδισα να ανέβει. Διέκοψε τη διαδικασία, αποχώρησε από την αίθουσα και είπε περιμένουμε τον κ. Τασούλα να έρθει να βάλει μομφή στον ομιλητή. Περίμενα και εγώ εδώ όρθιος να έρθει ο κ. Τασούλας για τη μομφή».

Ο κ. Πολάκης τόνισε «καμία κατάληψη. Περίμενα με διακεκομμένη τη διαδικασία. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έλεγε να συνεχίσω. Αυτό το είπε την ώρα που έφυγε ο κ. Αθανασίου».

«Έχουν απογυμνωθεί όλα τα επιχειρήματα για αυτό το πραξικόπημα εναντίον των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που πήγε να γίνει χθες και τώρα λέτε ότι έκανα κατάληψη της έδρας εδώ» υποστήριξε ο κ. Πολάκης.

 

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Πολάκης», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή.

“Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δίδεται μόνο στον ενδιαφερόμενο. Η πράξη αυτή κ. Ραγκούση είναι παράνομη και θα παραβίαζε όλα τα προσωπικά μου δεδομένα. Καταθέτω στην Βουλή την πράξη αρχειοθετήσεως. Είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία. Και δεν αρχειοθετείται λόγω παραγραφής, αλλά εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων της Novartis. Αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει την Novartis αλλά την έχω βλάψει».

«Eγώ λέω ότι είμαι αθώος και δεν δωροδοκήθηκα. Λύνεται αυτή η διαμάχη με τσίγκινα σωβρακάκια; Εγώ παραιτήθηκα της παραγραφής μου και ζήτησα ειδικό δικαστήριο. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τότε και έστειλε την υπόθεση στην δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη. Ο κ. Πολάκης ψευδώς ισχυρίζεται ότι δεν είμαι αθώος. Μετά από πέντε χρόνια η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις εναντίον μου.

Δηλαδή κ. Πολάκη τι θέλετε να κάνω για να σταματήσετε να λέτε για μένα και τη Novartis»;

Είναι μια στιγμή που πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα. Το αίτημα μου χθες προς τον προεδρεύοντα ήταν να μην διακοπεί η ομιλία Πολάκη. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το σθένος να καταδικάσει το ομοφοβικό σχόλιο Πολάκη για τα τσίγκινα σωβρακάκια. Πού είναι όλοι αυτοί που είναι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του gay pride κλπ;

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν πει. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.