Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών των ελληνικών ομάδων, μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Aυτή τη φορά εκπρόσωποι των αρχών βρέθηκαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Επανομή, με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να πραγματοποιεί έφοδο στο εσωτερικό του χώρου.

Σύμφωνα με το grtimes, η αστυνομία ελέγχει τους συνδέσμους προκειμένου να εντοπίσει απαγορευμένα αντικείμενα, αλλά και «τσεκάρει» και τις άδειες λειτουργίας τους, την ώρα που χθες λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας, επιβλήθηκε… λουκέτο σε τρεις συνδέσμους φίλων ομάδων της πόλης.

Επιπλέον, 18 ελέγχους σε συνδέσμους ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας προανήγγειλε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην αστυνομία, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε όλη τη χώρα σε συνδέσμους,» ενώ υπογράμμισε πως «έχουν κλείσει ήδη 11 τέτοιοι». Επιπλέον, ο υπουργός έκανε την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα φτάσει ως το τέλος και θα όποιος εμπλέκεται θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”.

Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή…in.gr