Το γεγονός ότι η Formula 1 μέσω των επίσημων λογαριασμών της στα social media έκανε ξεχωριστές αναρτήσεις για αυτόν, ενόψει του τελευταίου του αγώνα, τα λέει όλα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ιστορία θα κατέγραφε ότι στο Γκραν Πρι της Βαλένθια αναδείχθηκε νικητής ο Πέκο Μπανάια, αλλά οι συνθήκες δεν είναι κανονικές για το MotoGP και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τη 14η Νοεμβρίου 2021, ημέρα που θα περάσει στην ιστορία ως αυτή στην οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Και είναι μια καριέρα πραγματικά ανεπανάληπτη… Μια καριέρα για την οποία τα λένε όλα οι αριθμοί: 9 παγκόσμια πρωταθλήματα, 372 Γκραν Πρι, 89 νίκες, 199 φορές στο βάθρο, 55 pole positions. Ο «Γιατρός», όπως αποκαλείται, έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία και όσο κι αν δεν πρέπει ποτέ να είσαι απόλυτος για τίποτα, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο το να καταφέρει κάποιος να επαναλάβει τα κατορθώματά του.

 

Ο Ιταλός αναβάτης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα, στα 42 του χρόνια, να πει «αντίο» και επισκίασε τα πάντα στο Γκραν Πρι της Βαλένθια, όπου η συγκίνηση όλων ήταν φανερή από την αρχή ως το τέλος. Όπως είναι και στα social media, όπου όχι μόνο οι συμπατριώτες του αλλά οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλο τον κόσμο λένε το δικό τους «ευχαριστώ» σε έναν πραγματικό θρύλο, στον καλύτερο που είδε ποτέ το MotoGP.