ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο μεγάλος σολίστ της βιόλας και αρχιμουσικός Γιούρι Μπασμέτ ίδρυσε το σύνολο εγχόρδων Moscow Soloists το 1986. Έκτοτε το σύνολο έχει εμφανιστεί με επιτυχία ανά τον κόσμο, έχει κερδίσει βραβείο Grammy και έχει κατακτήσει ένα τεράστιο ρεπερτόριο που αριθμεί πάνω από τριακόσια πενήντα έργα, κλασικά και σύγχρονα. Ως άξιοι πρεσβευτές της μουσικής της πατρίδας τους, οι Σολίστ της Μόσχας επέλεξαν να ερμηνεύσουν ένα αμιγώς ρωσικό πρόγραμμα, στο οποίο δεσπόζει η Ανάμνηση από τη Φλωρεντία του Τσαϊκόφσκι. Έργο της ωριμότητάς του, ξεχωρίζει για τη μελωδικότητα και το δυναμισμό του, αν και σπάνια ακούγεται σήμερα στις αίθουσες συναυλιών.

Συντελεστές:
Moscow Soloists
Mουσική διεύθυνση, βιόλα: Yuri Bashmet

Πρόγραμμα:
Georgy Sviridov: Συμφωνία δωματίου, έργο 14
Dmitri Shostakovich: Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 13 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 138
Μεταγραφή για βιόλα και έγχορδα: A. Tchaikovsky
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Ενθύμιο από τη Φλωρεντία, έργο 70

Μέτρα Covid-19:
Για τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας του χώρου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, παρακαλούμε δείτε στο covid19.gov.gr

Ανακοίνωση: Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.