Με βαρύτερη κατηγορία στην πλάτη μετά τη μετατροπή του κατηγορητηρίου επί τα χείρω, ο ιερέας θα βρεθεί σήμερα ενώπιον της 24ης ανακρίτριας καθώς πλέον κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος Μητροπολιτών, τον περασμένο Ιούνιο στη Μονή Πετράκη.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας απο βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κατά πληροφορίες δύο νέα στοιχεία οδήγησαν στην εξελιξη αυτή:

Το πρώτο στοιχείο αφορά την χημική ανάλυση του καυστικού υγρού. Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% . Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα της ανακρίτριας, υγρό ήταν ικανό να προκαλέσει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Το δεύτερο στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στην αναβάθμιση της κατηγορίας σχετίζεται με όσα κατέθεσαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς. Όπως φέρονται να είπαν στις καταθέσεις τους, ο δράστης όχι μόνο έβαζε στόχο τα πρόσωπα των θυμάτων, αλλά τους είχε πάρει στο κατόπι την ώρα που επιχειρούσαν να κρυφτούν.