Ο ιερωμένος κάλεσε τις γυναίκες να κρατούν το στόμα τους κλειστό
Με όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία» τα έβαλε από άμβωνος ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ο οποίος και κάλεσε τις γυναίκες να κρατούν στο στόμα τους κλειστό, όπως έκαναν πολλές δεκαετίες πίσω.
«Η συζυγία είναι το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά και ανέτρεξε στο παρελθόν, όταν οι γυναίκες κρατούσαν το στόμα τους κλειστό. «Λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και, στη συνέχεια, ανέφερε ένα περιστατικό με έφηβα κορίτσια που είχαν μεθύσει. «Πονάς για τις ψυχές και το κατάντημα. Είναι κατάντημα της μητέρας», τόνισε.

Όχι στα διαζύγια

Στη συνέχεια ο ιερωμένος τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να έχουν αυξηθεί τόσο τα διαζύγια στη χώρα, κάνοντας λόγο για έναν απόφοιτο του ΤΕΙ Κοζάνης, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά και τού ανέφερε ότι «”η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία ” και πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα. Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου».

 

Όπως σημειώνει και το kozanimedia, όταν αναφέρθηκε στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν γίνει, μέσα στο 2021, στη χώρα μας, ο Παύλος τόνισε ότι «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;».