Στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας βρέθηκε λίγα λεπτά με τις 12.00 της Παρασκευής ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αχαΐας φέρεται να καταγγέλλει πως δέχθηκε πιέσεις, αλλά και εκβιασμό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, καταλογίζοντας του παρασκηνιακές κινήσεις προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, μετά την διαγραγή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, όπως έχει προαναγγείλλει ότι θα κάνει.
Την ίδια ώρα, την πλάτη στον Πάνο Καμμένο γυρίζουν και οι πρώην βουλευτές του Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης, αρνούμενοι να του προσφέρουν χείρα βοηθείας για την διάσωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Τυχόν επιστροφή τους θα έδινε ανάσα ζωής στον Πάνο Καμμένο μετά την αρνητική για το κόμμα του γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που απεφάνθη ότι για τη διατήρηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρέπει και οι 5 βουλευτές να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.
«Παιδιά γύρισα σελίδα. Δεν μπορώ να επιστρέψω», είπε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Λαζαρίδης και πρόσθεσε: « Εγώ είμαι μηχανικός. Κι εμείς οι μηχανικοί όταν αποφασίζουμε να γυρίσουμε σελίδα τη διαβάζουμε πολύ καλά γιατί μετά δεν έχει επιστροφή».
Αρνητικός εμφανίζεται και ο Δημήτρης Καμμένος που απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής του. «Το έχω πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γυρίσω στους ΑΝΕΛ», είπε.
Ο Νίκος Νικολόπουλος επίσης, απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής του, καθώς ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων.