Ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η χειρουργική επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου του 8χρονου κοριτσιού, που τραυματίστηκε σοβαρά χθες την ώρα που έπαιζε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Τα επόμενα δύο με τρία 24ωρα θα διαπιστωθεί αν η επέμβαση ήταν επιτυχής. Όπως δήλωσαν γιατροί του νοσοκομείου στους δημοσιογράφους, τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

Το κορίτσι έπαιζε στην τσουλήθρα της παιδικής χαράς, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του thestival κόπηκε το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού τηγς. Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε την 8χρονη στο νοσοκομείο για να γίνει η συγκόλληση.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδίας, το οποίο χειρίζεται την υπόθεση.

Τη βαθιά του θλίψη και τη συμπαράσταση του στην οικογένεια της οκτάχρονης, εξέφρασε με γραπτή δήλωση του, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, αναφερόμενος στο ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά της νέας παραλίας και είχε ως συνέπεια, να τραυματιστεί σοβαρά η ανήλικη στο δάχτυλο του δεξιού της χεριού, ενώ έκανε τσουλήθρα.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες, σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού», ανέφερε ο κ. Εφραίμ Κυριζίδης και σημείωσε πως, «η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ίδιος επισήμανε, οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».