«Το Τέρας βγήκε στο ξέφωτο». Με αυτό τον τίτλο αφιερώνει το μουσικό περιοδικό Rolling Stone μια ενδελεχή του έρευνα πάνω στον μουσικό Μπράιαν Γουόρνερ ή Μέριλιν Μάνσον, όπως είναι γνωστός εδώ και 25 χρόνια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διήρκεσε εννέα μήνες, το Rolling Stone μίλησε με περισσότερους από 55 ανθρώπους που έχουν γνωρίσει τον Μέριλιν Μάνσον, ανάμεσά τους κάποιες από τις γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική ή ψυχολογική κακοποίηση.

 

Όπως προκύπτει από τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες των θυμάτων, ο Μάνσον είχε φτιάξει μέσα στο πολυτελές διαμέρισμά του έναν ειδικά ηχομονωμένο χώρο, όπου φέρεται να έκλεινε γυναίκες, για να τις βασανίσει ψυχολογικά ή σωματικά.

Οι σοκαριστικές περιγραφές από τις τρεις γυναίκες
Οι τρεις από τις γυναίκες που δέχτηκαν και μίλησαν στο περιοδικό – ανάμεσά τους η ηθοποιός Έσμε Μπιάνκο που έπαιζε και στην σειρά Game of Thrones – έχουν κάνει μήνυση σε βάρος του.

Η Μπιάνκο δηλώνει ότι συχνά την κακοποιούσε λεκτικά, της στερούσε την τροφή και τον ύπνο, την δάγκωνε, την έκοβε, της προκαλούσε ηλεκτροπληξία, τη μαστίγωνε χωρίς τη συγκατάθεσή της και τη βίαζε κατά τη διάρκεια της διετούς σχέσης τους. Μάλιστα η ηθοποιός λέει ότι κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους, ο τραγουδιστής έπιασε ένα τσεκούρι και την κυνηγούσε στο διαμέρισμα, ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους.

Αλλά και οι υπόλοιπες γυναίκες τον περιγράφουν ως κάποιον που τις προσέγγιζε αφενός με κολακείες και αφετέρου με κυνικό, «μαύρο» χιούμορ προτού στην συνέχεια προβεί στην κακοποίησή τους και σε μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που φέρεται να περιελάμβαναν μαστίγωμα, χαραγματιές με μαχαίρι στο δέρμα, αναγκαστικό εγκλεισμό και βιασμό.

Εξίσου επίπονος ήταν και ο ψυχολογικός βιασμός που υπέστησαν κάποιες εξ αυτών των γυναικών, καθώς λένε ότι τους πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ, έλεγχε τις διατροφικές συνήθειές τους και τον ύπνο τους και τις κρατούσε αιχμάλωτες μέχρι να υποκύψουν στη θέλησή του. Αν ήθελαν να τον εγκαταλείψουν, λένε, απειλούσε να αυτοκτονήσει ή και να τις σκοτώσει.

Ο ηχομονωμένος χώρος δεν ήταν άλλο από ένα κελί εγκλεισμού όπου συχνά «εξόριζε» τις συντρόφους του εκεί και τις κρατούσε εκεί για ώρες προκειμένου να τις τιμωρήσει για τα παραμικρά «παραπτώματα». Ο ίδιος το αποκαλούσε «το δωμάτιο των κακών κοριτσιών».

Και αυτό, όπως υποστηρίζει το περιοδικό, δεν ήταν κάτι κρυφό: μέχρι και ο ίδιος ο Μάνσον μιλούσε για αυτό σε συνεντεύξεις. «Αν κάποιος είναι κακός, μπορώ να τον κλείσω εκεί, είναι ηχομονωμένο», είχε πει σε ένα μουσικό περιοδικό το 2012.

Αλλά και η Άσλεϊ Γουόλτερς, πρώην συνεργάτιδά του που τον έχει μηνύσει για σεξουαλική επίθεση μεταξύ άλλων, δηλώνει ότι «ο Μάνσον απολάμβανε να λέει σε άλλους για αυτό τον θάλαμο».

Το δε υπόλοιπο διαμέρισμα του Μάνσον ήταν διακοσμημένο με αίμα, σβάστικες και κομμένες φωτογραφίες από πορνοπεριοδικά, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Τα έπιπλα, τα χαλιά και άλλα αντικείμενα ήταν μαύρα, όπως και οι κουρτίνες που ο τραγουδιστής χρησιμοποιούσε για να μπλοκάρει το φως σε κάθε παράθυρο, σχεδόν όλη την ημέρα.

Η θερμοκρασία ήταν σταθερά χαμηλή και μία πρώην σύντροφός του αναφέρεται στο διαμέρισμα ως «το μαύρο ψυγείο». Άλλη το περιγράφει ως «καταψύκτη για κρέατα».