Ισχυροί άνεμοι πνέουν στη Ρόδο και δυσκολεύουν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στο χωριό Σορωνή. Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κοινοτάρχης Σορωνής Μανώλης Μπονιάτης επισήμανε ότι εκδόθηκε ήδη ανακοίνωση για εκκένωση μέρους του χωριού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα Σορωνής αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Σορωνής παρακαλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα το παλιό χωριό λόγω πυρκαγιάς που πλησιάζει τον οικισμό. Να βοηθηθούν επίσης ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, από όσους μπορούν να συνδράμουν».

Εκκενώθηκαν τα σχολεία της περιοχής
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε στη Σορωνή
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνής, κα. Κατερίνα Δογιάμα-Μητσοπούλου, αναφέρει πως εκκενώθηκε το γυμνάσιο του χωριού ενώ αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και στο λύκειο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Σορωνής.

Αναλυτικά η διευθύντρια του σχολείου αναφέρει:

«Αγαπητοί Γονείς και κηδεμόνες λόγω,της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος πάνω από τη Σορωνη, κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του σχολείου μας ,όπως και των υπολοίπων σχολειων άλλωστε στις 13:15 .Παρακαλουμε πολύ να παραλάβετε τους μαθητές μας από τη στάση του λεωφορείου. Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας. Με εκτίμηση η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνής».

Διακοπή ρεύματος σε μέρος του οικισμού
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε στη Σορωνή
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του οικισμού της Σορωνής.