Στα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής, Άννα Μαστοράκου.

Η κα Μαστοράκου μιλώντας στον MAX FM για την ιατρική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών, είπε ότι «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ιατρικής – επιστημονικής έρευνας έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια – σε μεγάλο βαθμό – για την Μαλένα και την Ίριδα καθώς γίνεται αναθεώρηση για να ερμηνεύσουν συνδυαστικά τα ευρήματα οι ιατροδικαστές, έχει αποκλειστεί για την Τζωρτζίνα το καρδιολογικό πρόβλημα, δεν προκύπτει ιατρικό λάθος, ενώ αποκλείεται – σε μεγάλο βαθμό – το γενετικό αίτιο.

«Απομένει η τελευταία εκδοχή που είναι η εγκληματική ενέργεια…» κατέληξε στον συλλογισμό της η κα Μαστοράκου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας αναφέρθηκε και στο μπαράζ κλήσεων που δεχόταν τη Δευτέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην ΕΡΤ όπου μιλούσε για το θέμα των θανάτων των τριών παιδιών.

Όπως είπε, εκείνη την ώρα, στο κινητό της τηλέφωνο δεχόταν διαρκώς κλήσεις με απόκρυψη.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση – «βόμβα» από τον Γρηγόρη Λέων
Αντίστροφη μέτρηση για να δοθεί τέλος στην υπόθεση – θρίλερ στην Πάτρα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που έχουν σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα να ρίξουν «φως» στο μυστήριο.

Στο μεταξύ σε μια νέα ανάρτηση – βόμβα προχώρησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Σε αυτή αναφέρεται στα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στα δύο παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα που πέθαναν πρώτα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook γράφει «Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία:

Η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι η αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων, όπως σε υπερήλικες ή άτομα εξασθενημένα από νόσο, πάθηση ή λήψη οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών. (Εικ. X-33).

Τα ευρήματα στα περιστατικά αυτά είναι εκδορές, εκχυμώσεις, ρήξεις των ιστών στόμα τος και μύτης από την αντίσταση του θύματος απέναντι στο δράστη στα σημεία αυτά της βίας και τα γενικά ευρήματα της ασφυξίας (Εικ. Χ-33)».