Τρίτη ημέρα των ημιτελικών του ριάλιτι μαγειρικής του Star και αντίστροφα μετράμε για την ανάδειξη του 5ου κατά σειρά Έλληνα, ίσως και Ελληνίδα, «MasterChef». Μετά την αποχώρηση του Παύλου Χάππιλου, τέσσερις διαγωνιζόμενοι διεκδίκησαν τη θέση τους στον τελικό. Ο δρόμος για την κατάκτηση του τρόπαιου και του επάθλου των 50.000 ευρώ, απαιτεί σωστές επιλογές, καθαρό μυαλό και μαγειρικό ταλέντο. Μετά από τις δοκιμασίες δύο ημερών, θα προκύψει και ο πρώτος φιναλίστ του τελικού ανάμεσα στη Μαργαρίτα Νικολαΐδη, τη Μαρίνα Ντεμολλάι, τον Διονύση Σαρακίνη και τον Αλέξανδρο Συνοδινό.

Η Μαργαρίτα έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα να ορίσει τα ζευγάρια για τη δοκιμασία της Τρίτης (26/5). Η Μαργαρίτα λοιπόν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τον συνεργάτη της, αλλά και το ζευγάρι που θα τεθεί απέναντί της. Η διαγωνιζόμενη του «MasterChef 5» επέλεξε να μαγειρέψει με τον Αλέξανδρο, ο οποίος έφτιαξε τελικά ένα πιο αδύναμο πιάτο και πήρε τη μαύρη ποδιά.

Ο Διονύσης μονομάχησε με τη Μαρίνα και ένας από τους δύο πήρε τη λευκή ποδιά για να αντιμετωπίσει την Μαργαρίτα. Οι κριτές δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με το πιάτο του Διονύση και το γλυκό της Μαρίνας, αλλά επέλεξαν τελικά την προσπάθεια του Διονύση. Μαρίνα και Αλέξανδρος είναι το δεύτερο ζευγάρι που θα μαγειρέψει για την παραμονή του στο ριάλιτι.Το trailer του 85ου επεισοδίου του 5ου κύκλου του MasterChef που θα προβληθεί την Τετάρτη (26/5) δείχνει την αδρεναλίνη στα ύψη, ενώ τα λάθη και οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά στην τελική ευθεία. τα spoilers «θέλουν» τον Αλέξανδρο να αποχωρεί στην επόμενη φάση του ριάλιτι.

Η ημερομηνία για τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5 έχει «κλειδώσει». Στις 9 Ιουνίου θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού μαγειρικής και η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει live στο τελευταίο μισάωρο της εκπομπής. Οι δοκιμασίες του τελικού έχουν γυριστεί και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Μαργαρίτα Νικολαϊδη, ο Διονύσης Σαρακίνης κι η Μαρίνα Ντεμολλάι θα διεκδικήσουν τις 50 χιλιάδες ευρώ και τον τίτλο του «MasterChef 5», με την Μαργαρίτα να έχει κερδίσει την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού!