Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Record» παραχώρησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς και βάσει των όσων είπε έβγαλε… τίτλους.

Ο προπονητής των πρωταθλητών αποκάλυψε πως φέτος απέρριψε σημαντικές οικονομικά προτάσεις. Μίλησε για το πόσο προσηλωμένος είναι στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε στο αγγλικό πρωτάθλημα που ουδέποτε έχει κρύψει και ο ίδιος πως βρίσκεται στο μυαλό του.

«Θέλουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο», αναφέρεται στον τίτλο της τρισέλιδης συνέντευξης του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν έχω καμία αξίωση να είμαι Θεός του Ολύμπου».

Διαβάστε μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του προπονητή του Ολυμπιακού:

Νιώθεις ότι έχετε ήδη φτάσει στον Όλυμπο ή ακόμα ψάχνετε να μπείτε στην… επικράτεια των Ελλήνων Θεών;

«Είμαι απόλυτα ριζωμένος και προσαρμόζομαι στην πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Σε αυτή την πτυχή, από την αρχή, είχα μια πολύ εύκολη ενσωμάτωση. Ήταν ένα έργο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά και φτιάξαμε μια νέα ομάδα, εντελώς νέα. Δημιουργήσαμε έναν νέο κύκλο. Την πρώτη χρονιά, είναι αλήθεια ότι δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αλλά ουσιαστικά έγιναν τα πρώτα βήματα ώστε σήμερα να καταγράψουμε τρεις συνεχόμενους τίτλους. Ανακτήσαμε και την εσωτερική ηγεμονία. Το ευρωπαϊκό κύρος, κατά την άποψή μου, έχει επίσης ανακτηθεί. Ούτως ή άλλως, είμαι πολύ χαρούμενος, προσαρμοσμένος και νιώθω σαν ένας ακόμα στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού».

Τι σου λείπει για να φτάσεις σε εκείνο το μέρος που προορίζεται για τους Έλληνες Θεούς;

«Δεν έχω καμία αξίωση να είμαι Θεός του Ολύμπου. Μακριά από αυτό. Έχουμε φιλοδοξίες εσωτερικά, αν και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο και ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός, αλλά, στην πραγματικότητα, φιλοδοξούμε να έχουμε μια σπουδαία ευρωπαϊκή συμμετοχή και να φτάσουμε σε έναν τελικό, αν και γνωρίζουμε επίσης τις τεράστιες δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, με άλλα μπάτζετ, με άλλες δυνατότητες. Αλλά ιστορία γράφεται και από μικρές ομάδες που έγιναν μεγάλες. Και υπάρχουν πολλοί ευρωπαϊκοί τίτλοι ομάδων που δεν ήταν καν αουτσάιντερ και κατέληξαν να κατακτήσουν σημαντικούς τίτλους. Αν δούμε, για παράδειγμα, την Ελλάδα, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, κάτι που δεν μας άρεσε, δεν την περίμενε κανείς αλλά τελικά κέρδισε. Όπως και να έχει, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει τέτοιου είδους ιστορίες και, σχεδόν κάθε χρόνο, συμβαίνει. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη φιλοδοξία που έχουμε, εσωτερικά, να πετύχουμε κάτι σημαντικό, σε διεθνές επίπεδο».

Αν χρειαζόσασταν ένα τίτλο για αυτή τη συνέντευξη, θα μπορούσατε να επιλέξετε το: «Ο Πέδρο Μαρτίνς κυνηγά έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό»;

«Δεν θα έλεγα, γιατί είναι υπερβολικό. Θα έβαζε τεράστια ευθύνη στην ομάδα όταν αυτό δεν θέλω να το κάνω. Ωστόσο, είναι ένα όνειρο που έχουμε, αν και ξέρουμε ποια είναι η αξία μας και ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο Ολυμπιακός είναι μια περιπέτεια που θα συνεχιστεί ή έχετε άλλα πρότζεκτ για το μέλλον; Η επιστροφή στην Πορτογαλία δεν είναι μέρος των σχεδίων σας;

«Πριν από τρεις-τέσσερις μήνες ανανέωσα το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό. Τα πλάνα μου για το μέλλον αφορούν τον Ολυμπιακό, όπως είναι ξεκάθαρο. Αφορούν την μετάβαση σε ένα ανώτερο επίπεδο σε όλες τις κατευθύνσεις και ειλικρινά νιώθω ότι μου ταιριάζει. Είμαι καλά εδώ. Από την άλλη, ποτέ δεν έκρυψα ότι θα ήθελα να εξερευνήσω νέα πρότζεκτ, που μπορούν να μου προσφέρουν τις προϋποθέσεις που θέλω. Όπως είναι φυσικό μιλάω για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ή για ομάδα που που μπορούν να μου προσφέρουν την δυνατότητα να παλέψω για τίτλους. Πάνω από όλα, στόχος μου είναι τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, όπως η Premier League. Ωστόσο, προς το παρόν δηλώνω απόλυτα αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό και αυτός ήταν ο λόγος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου. Η επιστροφή στην Πορτογαλία δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στο μυαλό μου. Όχι. Είμαι απολύτως δεσμευμένος στον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα, αυτή την περίοδο αρνητικά μερικές πολύ πιο συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις για μένα!».

πηγή…sdna.gr