ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Στη μνήμη του Χρήστου Δ. Λαμπράκη

Η μουσική ερμηνεία ως χειρονομία μνήμης είναι ένα γεγονός με ξεχωριστό συγκινησιακό φορτίο: Στο πρόσωπο του Χρήστου Λαμπράκη, του ανθρώπου που ταυτίστηκε με την ίδρυση και την άνθηση του Μεγάρου, οι συνιστώσες αυτού του εξαιρετικού ρεσιτάλ συγκλίνουν με τρόπο ουσιαστικό, καθώς είναι γνωστό ότι το πάθος του για την όπερα υπήρξε, στα 30 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου, πηγή έμπνευσης και κίνητρο δημιουργίας.

Τιμώντας τους δεσμούς του Χρήστου Λαμπράκη με το τραγούδι, η κορυφαία υψίφωνος Μάρλις Πέτερσεν επιστρέφει στη σκηνή της αίθουσας που φέρει το όνομά του για να ερμηνεύσει δημοφιλείς άριες από τις όπερες του Χαίντελ και άριες κοντσέρτου του Μότσαρτ, επιλογές που συναρπάζουν με την εντυπωσιακή τους δεξιοτεχνία και τη μελωδική τους κομψότητα. Συνοδοιπόροι της σε αυτό το ταξίδι ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας Ματτίας Λάντεμαν και οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής (σύνολο που ιδρύθηκε το 1991, με πρωτοβουλία του Χρήστου Λαμπράκη) υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

Άριες από τις όπερες Ιούδας Μακκαβαίος και Αλτσίνα του G.F Haendel, καθώς και άριες κοντσέρτου και τραγούδια για φωνή και πιάνο του W.A. Mozart κ.ά.

Σοπράνο: Marlis Petersen
Πιάνο: Matthias Lademann

Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής
Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος