Την κατάθεση στη Βουλή της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ζητεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, επικαλούμενος σοβαρότατους υπαινιγμούς του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος «μετονόμασε σε ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ την πολιτική κίνηση του κ.Κοτζιά».
Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ζητεί τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης Κοτζιά, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει:
«Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και έως πρότινος κυβερνητικός σας εταίρος κ.Πάνος Καμμένος έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει σοβαρότατους υπαινιγμούς για διακίνηση ”εισαγόμενου και εξαγόμενου χρήματος” με σκοπό την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι υπαινιγμοί, αλλά και οι βολές του μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ενώπιόν σας, στρέφονται εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Πολύ πρόσφατα ”μετονόμασε” σε ”ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ” την πολιτική κίνηση του κ.Κοτζιά που φέρει το όνομα ”ΠΡΑΤΤΩ”.
Η αντιπαράθεση αυτού του χαρακτήρα επαναφέρει διαρκώς στην επικαιρότητα το γεγονός, πως η παραίτηση του κ.Κοτζιά συνοδεύτηκε από μία επιστολή προς εσάς, η οποία ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία πρέπει να καταστεί δημόσια.
Ενόψει μάλιστα της κύρωσης και επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, οι φορείς των οργάνων πρέπει να είναι ενήμεροι για τους λόγους παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Αφού, όπως συχνά λέτε, ο κ.Κοτζιάς πέτυχε στο έργο του, παραμένει ανεξήγητο γιατί έφυγε από την Κυβέρνηση. Η συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο και η παραίτηση από αυτό, την οποία αποδεχτήκατε, έχει ένα θεσμικό, πολιτικό και ηθικό κενό: τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν.
Είστε ως εκ τούτου υποχρεωμένος να καλύψετε αυτό το κενό με την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τους λόγους της παραίτησης του κ.Κοτζιά. Και η ενημέρωση αυτή μπορεί αυθεντικά να προκύψει μόνο με τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης».