Ανεβαίνουν ανησυχητικά τα κρούσματα κοροναϊού σε σχολεία της Λέσβου και ειδικά στα χωριά. Σήμερα Τρίτη 02 Νοεμβρίου δηλώθηκαν στη πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου 3 κρούσματα.

Συγκεκριμένα ένας μαθητής στο 1ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, ένας στο Δημοτικό σχολεία της Άγρας και ένας στο 1ο Δημοτικό σχολεία της Μυτιλήνης.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου δηλώθηκαν 15 νέα κρούσματα. Συγκεκριμένα 7 μαθητές του 3ου Γυμανασίου Μυτιλήνης, ένας μαθητής στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, ένας στο Γυμνάσιο Γέρας, ένας στο Γυμνάσιο Αγιάσου, ένας στο ΕΠΑΛ Καλλονής, δυο στο ΓΕΛ Γέρας και δύο στο 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κοροναϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε Rapid test.

Να σημειωθεί ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη νέα σχολική χρονιά έχουν αλλάξει. Πλέον για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών. Το συγκεκριμένο όριο έχει επιλεγεί, καθώς τα δεδομένα φέτος είναι τελείως διαφορετικά, αφού οι γονείς των παιδιών ή ακόμα και οι παππούδες τους, αν μένουν στο ίδιο σπίτι, είναι εμβολιασμένοι ή έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.