Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση για την αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες, προκειμένου να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, πολλοί από τους επιστήμονες διαφώνησαν ανοιχτά. Ωστόσο, τα sms θα σταλούν, αλλά όχι σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας.Όπως είπε, εκκρεμεί μια υπουργική απόφαση για να ξεκινήσει η αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απόφαση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ αποσαφήνισε ότι, λόγω και των κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, «sms θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

«Στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω sms», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει», λέγοντας ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα sms, μόνο όφελος θα υπάρξει.