Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, με δύο ακόμη περιοχές να έχουν μπει στο “κόκκινο”, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό. Πρόκειται για τις Σέρρες και την Καρδίτσα, που η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων φέρεται να εισηγήθηκε να μπουν σε καθεστώς μίνι lockdown.

Η επιδημιολογική εικόνα σε αυτές τις δύο περιοχές έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, στις Σέρρες εντοπίστηκαν 73 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ στην Καρδίτσα 37 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο.

Η επίσημη ανακοίνωση για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων σε αυτές τις δύο περιοχές αναμένεται να γίνει από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς, όπως και η Πιερία, η Πέλλα, η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Καβάλα. Σχεδόν όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο” με την πίεση στο ΕΣΥ να αυξάνεται, λόγω των νοσηλειών σε απλές κλίνες Covid και ΜΕΘ Covid.