Μετά από την σπουδαία νίκη των Μπακς στην έδρα των Νετς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε για τον ανεμβολίαστο Κάιρι Ίρβινγκ και ανέλυσε τους λόγους που ο ίδιος αποφάσισε να εμβολιαστεί.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του NBA, ο οποίος μέσα στον Δεκέμβριο μπήκε στο πρωτόκολλοα υγείας και ασφάλειας του NBA, που αφορά παίκτες που έχουν νοσήσει ή βρεθεί σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, είπε σχετικά με την υπόθεση του Ίρβινγκ πως «δεν μπορώ να πιέσω κάποιον να κάνει το ο,τιδήποτε με το οποίο δεν νιώθει άνετα».

Ακολούθως, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους εκείνος εμβολιάστηκε, λέγοντας «Μπορώ, όμως να πω γιατί το έκανα εγώ. Το γιατί ένιωσα εγώ άνετα με το να εμβολιαστώ. Για να προστατέψω την οικογένειά μου, την μητέρα μου, να μείνω υγιής και απλά ελπίζεις να το καταλαβαίνει αυτό. Αλλά αν δεν θέλει ο ίδιος να το κάνει, δεν μπορώ να συνεχίσω να τον πιέζω . Πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να έρχομαι κάθε μέρα να κάνω τη δουλειά μου, γιατί πληρώνομαι για αυτό. Δεν ξέρω τι σχέση έχουν, πιθανόν να του έχουν μιλήσει αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να τον πιέζουν να κάνει κάτι που δεν νιώθει άνετα, επειδή χρειάζεται τόση ενέργεια και στερεί ενέργεια από το μπάσκετ. Γι’ αυτό είμαστε εδώ».