Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στη Νιγηρία, όταν εντόπισαν το κομμένο κεφάλι βουλευτή που αγνοείτο από την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση της χώρας καταγγέλλει πως αυτονομιστές προχωρούν σε «μπαράζ» δολοφονιών και απαγωγών.

Ο Okechukwu Okoye, βουλευτής του εθνικού συμβουλίου της Ανάμπρα και ένας βοηθός του εξαφανίστηκαν από τις 15 Μαΐου. Το κεφάλι του εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε πάρκο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Ο βουλευτής δολοφονήθηκε. Το κεφάλι του βρέθηκε σε δρόμο στο Νόμπι. Δεν υπάρχει ύποπτος υπό κράτηση» σημείωσε εκπρόσωπός της.

Ο κυβερνήτης της Ανάμπρα δίνει αμοιβή 10 εκατομμυρίων νάιρα, 22.400 ευρώ, για πληροφορίες σχετικά με τους δράστες, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Στις αρχές Μαΐου, ένοπλοι είχαν σκοτώσει και αποκεφαλίσει δύο στρατιώτες στην περιοχή Ίμο, που γειτνιάζει με την Ανάμπρα. Η κυβέρνηση τότε είχε κατηγορήσει ως υπευθύνους τους IPOB, ωστόσο, εκείνοι είχαν αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σημειώνεται πως τα νοτιοανατολικά, πατρίδα της εθνοτικής ομάδας των Ίγκμπο, αγωνίζονται για απόσχιση από την υπόλοιπη Νιγηρία, με την απαγορευμένη ομάδα Ιθαγενείς της Μπιάφρα (IPOB) να ηγείται αυτών των προσπαθειών.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε δηλώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 115 άτομα στα νοτιοανατολικά το πρώτο οκτάμηνο του 2021 και είχαν συλλάβει αυθαίρετα ή βασανίσει δεκάδες άλλους.

Η κυβέρνηση της χώρας, πάντως, δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχετικό σχόλιο.