Μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις που έχει κληθεί ποτέ να ερευνήσει η Αστυνομία, είναι αυτή του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι κατανοητό ότι ο βαθμός δυσκολίας της υπόθεσης θρίλερ είναι ακόμη πιο υψηλός, με δεδομένο ότι σχεδόν καθημερινά και νέα στοιχεία ή πληροφορίες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση, ώστε η αστυνομική έρευνα να κινηθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια για τον τρόπο που διενεργείται η αστυνομική έρευνα στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα; Δημοσίευμα του tempo24.news, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, επιχειρεί να φωτίσει τα βήματα που ακολουθούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν αυτή την δαιδαλώδη υπόθεση, και να αναδείξει το τι αναζητούν οι αστυνομικοί και πώς αναλύουν τα περιστατικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην Πάτρα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που διερευνά την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών. Το κλιμάκιο βρίσκεται στην Πάτρα από νωρίς σήμερα το πρωί προκειμένου να λάβει καταθέσεις από γιατρούς νοσοκομείων, στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, αρχής γενομένης από το Καραμανδάνειο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γιατροί του εν λόγω νοσοκομείου έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν.

Εκτός από τους γιατρούς του Καραμανδανείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (εξέχουσας σημασίας θεωρείται η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ κ. Ηλιάδη), θα καταθέσει και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η κατάθεση της οποίας θεωρείται, επίσης, ότι έχει θα έχει μεγάλη βαρύτητα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου και τελευταίοι οι γονείς των τριών κοριτσιών. Επίσης, θα κληθούν να καταθέσουν άτομα τα οποία έχουν δώσει επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες σε ΜΜΕ σχετικά με την οικογένεια, ενώ θα κληθεί ακόμη και το γραφείο κηδειών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με αφορμή την έλευση του κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα, στην πόλη έχουν μεταβεί και τηλεοπτικά συνεργεία από την Αθήνα, καθώς οι δύο αυτές εβδομάδες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η αστυνομική έρευνα και οι αναφορές από τα ΜΜΕ
Όπως αναφέρει το tempo24.news, αστυνομικές πηγές, που έχουν πρόσβαση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έρευνες, αναφέρουν στην ιστοσελίδα ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εργάζονται με μέθοδο και επαγγελματισμό και “μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με τον τηλεοπτικό και τον μιντιακό χρόνο”. Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, πως οι μέχρι σήμερα αναφορές στα ΜΜΕ ναι μεν παρακολουθούνται, αλλά προς το παρόν δεν προσμετρώνται στις έρευνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά κυρίως στην σύνταξη ενός ισχυρού πορίσματος, το οποίο, όποια κατάληξη και αν έχει, δεν θα αφήνει καμία “σκιά” στο σκέλος των συμπερασμάτων. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει, όπως αναφέρουν, να συγκεντρωθούν στοιχεία και να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις ικανές ώστε να οδηγήσουν σε εικόνα για το τί πραγματικά συνέβη.

“Κλειδί” στις έρευνες της Αστυνομίας αποτελεί ο συσχετισμός των τριών θανάτων. Για όσους γνωρίζουν, αυτό θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στον σχηματισμό μίας “καθαρής εικόνας” για το τι ακριβώς συνέβη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αφενός η μεθοδολογία που ακολουθείται ερευνά τον κάθε θάνατο ξεχωριστά και αφετέρου συνδυαστικά με τους άλλους δύο.

Σκοπός των αστυνομικών είναι να απαλείψουν από το τοπίο των ερευνών τη συμπτωσιολογία και να απαντήσουν συνολικά για το τι και πώς συνέβησαν οι θάνατοι, με μοχλό τις επιστημονικές απαντήσεις. Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν πως και επιστήμονες που σχετίζονται άμεσα με τις νοσηλείες και τις νεκροτομές των τριών κοριτσιών, έχουν ζητήσει να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν και τους τρεις θανάτους, άσχετα από το εάν τους αφορά μόνον ο ένας.

πηγή…enikos.gr