Πυρά του ΚΙΝΑΛ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για «μονομάχους ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη διακυβέρνηση της ΝΔ για την οποία μάλιστα εγκαλείται ο πρωθυπουργός ότι ξεχνά «ποιος ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας» ενώ την ίδια ώρα στρέφεται εναντίον και του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι και οι δύο είναι «πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης», καταλήγοντας ότι «ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τη διακυβέρνηση και των δυο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν».

Αναλυτικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν και σήμερα το ρόλο τους ως μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού.

Ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης ποιος ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας αλλά και ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις, όταν ο ίδιος και η ΝΔ «πετροβολούσαν» από τα «Ζάππεια». Η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα -όπως στην Πορτογαλία- αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό.

Προσβάλλει, δε, τους Έλληνες πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται πολλαπλώς από τις δικές του μεροληπτικές και ατελέσφορες πολιτικές και αντί πανηγυρισμών για τις δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης, αναμένουν μέτρα προστασίας και μόνιμους μηχανισμούς υποστήριξης του βιοτικού τους επιπέδου.

Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δυο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν.