Φονικό ήταν το πλήγμα με οβίδα σε πολυώροφο κτήριο κατοικιών στο Κίεβο, σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε η κρατική ουκρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σε ακόμη 9 ενοίκους του εννιαώροφου κτηρίου, παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή διέσωσαν 15 άτομα και εκκένωσαν το κτήριο από συνολικά 63 ενοίκους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αναφορές.

Το χτύπημα του κτηρίου με οβίδα, στην περιοχή Ομπολόν της ουκρανικής πρωτεύουσας, έγινε γύρω στις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίστηκε από ρωσικές δυνάμεις το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov, στο Κίεβο.

Εν μέσω όλων αυτών, ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.