Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από τις βραδινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Μόνο στα βορειοανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, οι οποίες θα είναι θα είναι κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι νότιοι- νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, από το απόγευμα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή
Σε όλη την χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική Στερεά και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Στα ανατολικά προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια, 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ηπειρωτική Ελλάδα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.