Νέα καταδίωξη με προειδοποιητικές βολές σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου εντόπισε ύποπτο σκάφος να κινείται στην θαλάσσια περιοχή «Τραουνού».

Το σκάφος είχε αποβιβάσει εννέα μετανάστες και αναχωρούσε για τα απέναντι παράλια. Παρά τα σήματα των λιμενικών, το σκάφος δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να ρίξουν προειδοποιητικές βολές. Τελικά, κινητοποιήθηκε το σκάφος και συνελήφθη ο διακινητής ο οποίος βρίσκεται στον χώρο του Λιμεναρχείου μαζί με τους μετανάστες.

Αναμένεται μέσα σε 24ωρες να παρουσιαστεί στην Εισαγγελέα Ρόδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής, «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού χειριστή του. Από στεριάς εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή της παραλίας Αφάντου, εννέα (09) αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ως άνω ταχύπλοο σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου».