Ο Τάμεσης, ο διάσημος ποταμός του Λονδίνου κρύβει περισσότερα μυστικά στα νερά του από αυτά που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα. Ιππόκαμποι, χέλια, φώκιες και δηλητηριώδη καρχαριοειδή εντοπίστηκαν σε αυτόν.

Ειδικότερα, έρευνα της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου (ZSL) αποκάλυψε «θετικά νέα» για την άγρια ζωή και την ανάκαμψη του οικοσυστήματος, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Το 1957, ο ποταμός της πρωτεύουσας κηρύχθηκε «βιολογικά νεκρός». Όπως, πλέον εντοπίστηκαν σε αυτόν εκπληκτικά πλάσματα, όπως καρχαρίες, γαλέοι, αστρογαλέοι και σκυλόψαρα. Τα σκυλόψαρα είναι λεπτά ψάρια μεγέθους περίπου 60 εκατοστών, καλυμμένα με δηλητηριώδη αγκάθια. Τα σκυλόψαρα μπορούν να βρεθούν σε βαθιά νερά και τα αγκάθια μπροστά από τα δύο ραχιαία πτερύγια τους εκκρίνουν ένα δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει πόνο και πρήξιμο στους ανθρώπους.

Επίσης, οι γαλέοι, ο οποίοι τρέφονται με ψάρια και όστρακα μπορούν να φτάσουν τα δυο σχεδόν μέτρα και έως 106 κιλά, αλλά δεν έχουν επιτεθεί σε άνθρωπο, σύμφωνα με το Wildlife Trusts του Ηνωμένου Βασιλείου.